UAE Golden Visa esettanulmány

AED 22,590,000

Áttekintés

 • 2 Bathrooms
 • 83 m2
 • Year Built: 2023-11-30

Esettanulmány

Az ingatlan vásárlás az Egyesült Arab Emírségek területén nem csak magas hozamú befektetést, de lakhatást is jelenthet az arra vágyóknak! Az UAE Golden Visa igénylési lehetőséget biztosít az ingatlan befektetőknek 2-5 évre, a befektetés mértékétől függően. A maximális időtartamra szóló letelepedési engedély, a Golden Visa, amely 2,000,000 AED (vagy afeletti) értékű ingatlan vásárlásával lehetséges.

UAE Golden Visa igénylés ingatlanbefektetéssel

Esettanulmány

Dániel üzletemberként úgy döntött, életét és az IT szektorban tevékenykedő üzletét is elköltöztetné Dubaiba, hogy kihasználja az erős gazdasági környezetet, a kedvező adózási feltételeket, a a vonzó életkörülményeket. Az UAE kifejezetten támogatja a vállalkozások működését kedvező ÁFA környezet biztosításával, adómentességgel jövedelemre, osztalékra, stb. Így Dániel személyes és üzleti előnyeit szem előtt tartva döntött a Dubaiba költözés mellett és a maximális, 5 évre megszerezhető vízum (Golden Visa) megszerzését tűzte ki célul, amelyhez min. 2,000,000 AED értékű befektetés szükséges. A vízum igényléshez szükséges összeg akár több különálló ingatlan megvásárlásával is elérhető, lejárta előtt meghosszabbítható.

Dániel számos előnyre tesz szert a dubai letelepedéssel, mind személyes, mind szakmai fronton. Gyarapíthatja üzleti partnerei számát, mivel Dubai a színvonalas üzleti élet központja. Igénybe veheti a helyi egészségügyi, oktatási intézményeket, bankszámlát és megtakarítási számlát nyithat, stb.  Vállalkozása tovább profitálhat az UAE kedvező adózási környezetéből, például nincs ÁFA, jövedelem-, osztalékadó, a társasági adó mértéke 9% stb. Nem véletlen, hogy az Egyesült Arab Emírségek lakóinak 80%-a külföldi.

Golden Visa igénylés folyamata

 1. Előzetes ellenőrzés (due diligence): a jelentkezőknek át kell esnie a pénzügyi és egyéb hátterül előzetes átvizsgálán, hogy meggyőződjenek vízum alkalmasságáról.
 2. Ingatlanvásárlás
 3. Szükséges dokumentumok: útlevél, igazolványfotó, az ingatlan tulajdoni lapja, rendőrségi és egészségügyi megfelelőségi bizonyítvány, biztosítás.
 4. Egészségügyi ellenőrzés: minden vízum igénylőnek kötelező kivizsgáláson átesni, amelynek költsége kb. $220.
 5. A vízum igénylések elbírálása általában 5-7 napot vesz igénybe.

Az ingatlan áttekintése

Ingatlan típusa: Lakás

Elhelyezkedés: Aykon Tower, Business Bay, Dubai

Ingatlan mérete: 2 hálószoba, 83 négyzetméter

Vételár: 2,259,000 AED ($615,112)

dubai ingatlan

Elhelyezkedés

A lenyűgöző építészetű sokemeletes tornyok stratégiai elhelyezkedéssel büszkélkedhetnek Dubai két fő közlekedési útvonalának metszéspontjában: a Sheikh Zayed Road és a Dubai Water Canal között. S Dubai Canalra néző lakások megnyitják a világot a luxusélet előtt Dubai egyik legrangosabb negyedében. A legnyüzsgőbb részén található, körbevéve például az ikonikus Burj negyed világhírű látnivalóival, a Business Bay és a Dubai Nemzetközi Pénzügyi negyed. A Sheikh Zayed Road másik oldalán található az örökzöld Safa Park, valamint a City Walk és a Box Park városi szabadidős utak. Ez a fejlesztés mindenkinek tetszeni fog, aki luxus életet keres, könnyen kapcsolódva a nyüzsgő városi életstílushoz, mivel Dubai fő látnivalói csak pár percre vannak.

A projekt 2016-ban indult, és eredetileg hat többfunkciós épületből állt volna, amelyek előkelő szállodákat, magánlakásokat, irodákat és kereskedelmi helyiségeket foglalnak magukban. A koncepció azonban megváltozott, és ma az AYKON City-t két kész torony képviseli, amelyeket egy dobogó köt össze.

A 80 emeletes AYKON City Serviced Apartments, vagyis a B torony, felső emeletein egy 324 szobás DAMAC Maison de Ville Hotel kapott helyet, míg a fennmaradó szinteken 964 stúdió és 1-3 hálószobás apartman áll rendelkezésre. A C torony, másnéven az AYKON City Luxury Residences, ahol Dániel kiválasztotta lakását, egy 53 emeletes épület, amelyben stúdióapartmanok, 1–3 hálószobás lakások és duplexek találhatók. Minden ingatlantípus többféle alaprajzban kapható, és páratlan luxus kialakítású.

Ingatlanvásárlás folyamata

A minimum befektetés értéke 750,000 AED a 2 éves vízum igényléséhez, az 5 éves vízum igényléshez min. 2,000,000 AED ($544,500) befektetés szükséges. Az InvestDubai teljes ügyintézést vállal a vásárlás és vízum ügyintézés folyamatára.

Az ingatlanvásárláshoz kapcsolódó költségek (tájékoztató jellegű információk):

 • Ingatlan ára: 2,259,000 AED ($615,112)
 • Ingatlan vásárlási adó (transfer tax) 4%
 • Regisztrációs díj (~ˇ$1,000)
 • Adminisztrációs díj (~$150)
 • Tulajdoni lap kiadás (~$100)

További előnyök

Ha Dániel úgy dönten, a vízum lejárta után másik lakóhelyet keres, értékesítheti vagy bérbeadhatja lakását.

Várható értéknövekedés: 15%
Éves bérleti díj: 150-180,000 AED között

Address: 395 Sheikh Zayed Road
City:
Zip: 57J3+G8
Country: Magyarország
Open In Google Maps
Property Id : 22247
Price: AED 22,590,000
Property Size: 83 m2
Rooms: 2
Bathrooms: 2
Építés éve: 2023-11-30
Garázs: 1
Garázs mérete: 1 car
Épület: C Tower
Projekt neve: Aykon City
Ingatlanfejlesztő: Damac
Emeletek száma: 53
AED 87,570.01
per month
 • Principal and Interest
 • Property Tax
 • HOA fee
AED 87,570.01
Aykon City C Tower
size: 83 m2
rooms: 2
baths: 2
price: AED 2,259,000
Aykon City C Tower

További esettanulmányok

Bérbeadható
Kész
Értéknövelő
Kész
AED 2,400,000

Prémium befektetés esettanulmány

2 BA
87 m2

Compare Listings

Invest Dubai